Logo

Fotoart od 1998. do danas

Foto Art je osnovan davne 1998. godine, prvobitno kao fotografski studio, ali vrlo brzo postaje marketing agencija i pionir internet biznisa u BiH. U početku, uz nekoliko zaposlenih u malom poslovom prostoru u Sarajevu, Foto Art je gradio reputaciju predusretljive i fleksibilne marketinške agencije. Klijenti su poklanjali svoje povjerenje Foto Artu s razlogom, te je nakon samo par godina, broj uposlenih porastao kao i paleta usluga, a počela je i izgradnja vlastite zgrade te je tako Foto Art na svoj 10. rođendan uselio u veliki, moderan poslovni prostor u Paromlinskoj ulici u Sarajevu.

Od tada Foto Art postaje prepoznatljiv kao one stop agency, odnsno mjesto na kojem klijent može dobiti sve što poželi, od TV i radio produkcije, web i grafičkog dizajna, organizacije evenata i usluge iz domena PR-a i marketinških kampanja do Internet aplikacija i digtalnog marketinga.

Svih ovih godina, Foto Art velikodušno ulaže u najnoviju profesionalnu opremu, nove tehnologije i edukaciju uposlenih.

Naše usluge

Sve na jednom
mjestuNaš uspjeh je rezultat profesionalne predusretljivosti i fleksibilne saradnje sa klijentima, sve dok oni ne budu stroprocentno zadovoljni našim proizvodom.

Mi također permanento pratimo naše klijente te, iskreno zainteresirani za njihov uspjeh, sugeriramo im ideje za još
snažniji impakt njihove tržišne ponude.

Video produkicja

Osim profesionalne filmske i tonske opreme, kreativni tim Foto Arta u novoj poslovnoj zgradi raspolaže i TV studiom od 100 kvadratnih metara, u kome je moguće snimati praktično sve vrste programa. Foto Art radi prema željama svojih klijenata izrađuje široku paletu TV i radio proizvoda – audio i video džinglove, reklamne spotove, informativno-promotivne, dokumentarne i obrazovne filmove i serijale, te humorističko-zabavne programe. Osnovni pristup Foto Arta je prilagođavanje svakog komunikacijskog uradka željama i potrebama svojih klijenata. Sve naši dosadašnji radovi odlikuju se efektivnošću i modernim izrazom.

Fotografija

Na raspolaganju Vam stoje znanje, iskustvo i invencija naših fotografa. Posjedujemo vlastiti studio s najsavremenijom opremom za snimanje i izradu fotografija: portretne, happening fotografije, industrijske, live-fotojournalistic, umjetničke, komercijaslne fotografije, kao i organizaciju foto session-a – od scenografije, kostimografije, modela, te hair&make –up-a.

Web i grafički dizajn

Foto Art je bio pionir internet biznisa u BiH, pa je i logično da je danas među liderima na ovom tržištu. Foto Art prati zahtjev svojih klijenata od ideje do realizacije. Mi pravimo web stranicu po mjeri potrebe našeg klijenta, definirajući u saradnji s njim scenario i ritam njenog osvježavanja. Sa svakim našim klijentom prolazimo put od ideje do realizacije web stranice. Smatramo da je neophodno pružiti odgovor na svaki mogući zahtjev tržišta, te da je upravo to jedna od naših prednosti u odnosu na konkurenciju. O našem znanju kooperativnosti govori već i referens lista, kojom se ponosimo.

Prateći svjetske trendove, naši dizajneri svojim znanjem i umjetničkom energijom pronalaze rješenja za sve vaše komunikacijske potrebe. Naš studio grafičkog dizajna čine mladi ljudi, s akademskim obrazovanjem i osobnim umjetničkim afinitetom.

Marketing

Digitalni marketing
SEO optimizacija, vođenje društvenih mreža, oglašavanje putem interneta, content marketing

Tradicionalni marketing
TV i radio oglašavanje, printani mediji (dnevne novine, magazine), printani materijali (letci, brošure, katalozi), preporuke (marketing od usta do usta), bilbordi i plakati.

Media buying
Zahvaljujući našem odnosu sa vodećim medijima za oglašavanje, u mogućnosti smo da ponudimo i značajne popuste. U zavisnosti od vašeg budžeta i u bliskoj saradnji sa vama, naći ćemo optimalno rješenje u pogledu vremena i prostora zakupljenog u medijima i ostvarivanja cilja na tržištu.

Event management

Organizacija uspješnog događaja može biti složen i vrlo skup poduhvat. Imajući to na umu, ovo je spisak naših najboljih razloga zašto da angažujete upravo naš tim.

Kreativne ideje
Kreiranje "Wow!" efekta je bitan dio stvaranja događaja za pamćenje. Imamo snažan kreativni tim koji daje ideje za vaš događaj i radit će s vama na postizanju nezaboravnog krajnjeg rezultata.

Uštedite vrijeme i novac
Imamo sjajnu saradnju sa pouzdanim dobavljačima, izvođačima, prostorima i tehničarima te smo u mogućnosti dobiti bolje ponude za sve što vam može zatrebati, i to vrlo brzo i lako.

Upravljnje budžetom
Vašim budžetom će upravljati iskusan planer događaja koji će razumjeti uključene troškove i biti u stanju dati procjenu bilo kakvih dodatnih troškova ili promjena u formatu ili obimu događaja. Vaše je samo da se fokusirane na dan događaja i na goste.

Odnosi s javnošću i savjetovanje

Naše PR i komunikacijsko savjetovanje je usmjereno na ciljeve i prilagođeno potrebama naših klijenata. Vaše komunikacijske zahtjeve stavljamo u centar našeg konsultantskog rada. Naš sveobuhvatni savjet je iskren, etički, pouzdan, pragmatičan i transparentan.

Svoje klijente, njihove usluge i proizvode promoviramo dobrim pričama i temama. Mi smo pripovjedači. Mi smo kreatori imidža i menadžeri reputacije.

Upoznajte naš tim

Gordan Memija

Direktor

Emina Memija

Art direktorica

Adnan Zilić

Audio i video produkcija

Mirela Franković

Copywriter

Edvin Buturović

Video montažer i animator

Sabrina Begović-Ćorić

Desk menadžer

Hamza Čehajić

Web developer

Ajnur Ibričić

Snimatelj

Raza Hodžić

Održavanje ureda

Aida Prolić

Grafički dizajner

Sanjin Manov

Grafički dizajner

Među našim klijentima su